MAX Polska

Jakie procedury zostały wdrożone w celu zapobiegania rozprzestrzenianiu się koronawirusa w waszych restauracjach?

Zaktualizowano

W restauracjach MAX dbamy o to, by nasi pracownicy przychodzący do pracy byli w pełni zdrowi. W przypadku pojawienia się najmniejszych objawów choroby zostają w domu, żeby uniknąć jej rozprzestrzeniania. Wirus rozprzestrzenia się poprzez bezpośredni kontakt pomiędzy ludźmi oraz drogą kropelkową (poprzez kaszel i kichanie). Koronawirus nie jest przenoszony przez jedzenie czy napoje.

Nasze procedury sprzątania przewidują nieustanne utrzymywanie wysokiego standardu higieny. Ponadto w restauracjach MAX zaostrzyliśmy dotychczasowe procedury i poszerzyliśmy zakres codziennego sprzątania. Przede wszystkim kładziemy nacisk na czyszczenie powierzchni kontaktowych, takich jak:

- ekspres kioski

- terminale do kart płatniczych

- stacje z dodatkami

- klamki

- toalety

Aby zagwarantować, że w tej samej przestrzeni nie będzie przebywało zbyt wiele osób jednocześnie, zmniejszyliśmy ilość miejsc siedzących w naszych restauracjach. Po złożeniu zamówienia zostaniesz poproszony o zajęcie miejsca przy stoliku, do czasu, aż jedzenie będzie gotowe do odbioru.

Usprawniamy proces wydawania jedzenia, żeby uniknąć tworzenia się kolejek. Dodatkowo w naszych restauracjach pojawiło się więcej pracowników, którzy podają Twoje zamówienie do stolika i dbają o to, żeby nie dochodziło do tłoku. Wszyscy nasi pracownicy, którzy mają bezpośredni kontakt z gośćmi, muszą nosić maseczki ochronne. Jako gość musisz również mieć na twarzy maseczkę, dopóki nie usiądziesz przy stoliku w restauracji.

warning Created with Sketch.